×
 

SPREKERS

Onderstaand treft u een overzicht van onze sprekers, klik op de naam van een spreker voor meer informatie.

Plenair


 • Huib Cense werkt als gastro intestinaal chirurg in het Rode kruis Ziekenhuis te Beverwijk en in het NWZ Alkmaar (ChirurgenNoordWest.nl). Hij richt zich vooral op de laparoscopische, colorectale en bariatrische chirurgie en is opleider chirurgie in het RKZ. Hij werd in de Isala klinieken te Zwolle en het AMC opgeleid tot algemeen chirurg waarna hij zich in het Erasmus-mc verder specialiseerde in de gastro-intestinale chirurgie. Hij werkte 6 maanden als fellow in het Queen Mary Hospital te HongKong. Huib Cense was penningmeester van de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde, bestuurder van maatschap ChirurgenNoordWest.nl en voorzitter bestuur medische staf RKZ. Sinds 2015 is hij vicevoorzitter en sinds 2017 voorzitter Raad Kwaliteit Federatie Medisch Specialisten.  

 • Luc Demoulin is lid Raad van Bestuur van het Sint Antonius Ziekenhuis (Nieuwegein, Utrecht). Eerder werkte hij bij Medtronic waar hij in een aantal Europese landen leiding af aan de Integrated Health Solutions divisie. Voordat Luc Demoulin bij Medtronic ging werken, was hij directeur van het Thoraxcentrum in Erasmus MC (Rotterdam). Hij startte zijn loopbaan als organisatieadviseur in de zorg bij Ernst & Young. Luc Demoulin studeerde Economie en Ziekenhuiswetenschappen in Leuven.  

 • Tom van ´t Hek is van origine huisarts en heeft in die hoedanigheid zo’n viertal jaren fulltime gewerkt. Van juli 1994 tot september 2000 coachte hij het Nederlands dames hockey elftal. Tevens deed hij vanaf 1995 tot 2013 werkzaamheden voor Radio 1 als presentator van verschillende sport- en actualiteiten programma’s. Sinds juni 2013 presenteert hij dagelijkse de nieuwsochtendshow op BNR RADIO.  

 • Mark H.H. Kramer is hoogleraar Interne geneeskunde, hoofd van de Interne geneeskunde en lid van de RvB van het VUmc met de portefeuille patiëntenzorg en kwaliteit. Hij is tevens kwartiermaker voor het op te richten Cancer Center Amsterdam (CCA) als onderdeel van de voorgenomen fusie tussen VUmc en AMC. Zijn research concentreert zich op diabetes mellitus en acute geneeskunde. Hij studeerde Geneeskunde in Leiden en volgde zijn opleiding tot internist-hematoloog op het St. Elisabeth ziekenhuis in Curaçao en het Leids Universitair Medisch Centrum. Hij was o.a. voorzitter van de Nederlandse Internisten Vereniging. Sinds 2013 is hij lid van de Raad van Toezicht van ziekenhuis Rijnstate in Arnhem.

 • Ronald Liem is a board certified gastrointestinal and trauma surgeon. He has had his surgical training at Maasstad Hospital in Rotterdam and Erasmus Medical Centre in Rotterdam. Since 2010 he is a staff surgeon in Groene Hart Hospital in Gouda and also from 2011 a bariatric surgeon in the Dutch Obesity Clinic in The Hague. Ronald is President of the Dutch Society for Metabolic and Bariatric Surgery (DSMBS) and Clinical Audit Board member of the Dutch Audit for the Treatment for Obesity (DATO). Recently he became Head of Department of Surgery in Groene Hart Hospital.

 • Suzan van der Meij, oncologisch en laparoscopisch gastro-intestinaal chirurg. Ze werkt in het Flevoziekenhuis en het AMC. Haar speerpunten zijn de oncologische zorg bij het mammacarcinoom en de CRC. Ze is in de Isala klinieken te Zwolle en het AMC opgeleid tot algemeen chirurg waarna ze in het AMC en het AvL verder specialiseerde in de gastro-intestinale en oncologische chirurgie.  

 • Andrea Pusic is a plastic surgeon who specializes in reconstruction after cancer surgery. I have a strong interest in breast reconstruction and perform a wide range of techniques, including DIEP flaps and ‘direct to implant’ surgery. For an overview of breast reconstruction options and the factors involved in determining the ideal surgical approach, please watch my live webinar Making Informed Decisions about Breast Reconstruction. I am also involved in a number of advocacy, outreach, and education initiatives for breast cancer survivors. Video

 • Pieter Tanis studeerde geneeskunde in Rotterdam en deed de opleiding chirurgie in de AMC regio. Sinds 2010 is hij staflid in het AMC. Zijn wetenschappelijke carrière begon met een promotietraject tussen 1999 en 2001 in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis, resulterend in het proefschrift ‘Methodology and implications of lymphatic mapping and sentinel lymphadenectomy’.

  Zijn klinische en wetenschappelijk focus is het colorectaal carcinoom, zowel de primaire tumor als de metastasen. Hij publiceerde meer dan 160 artikelen en is principle investigator van de multicenter BIOPEX en COLOPEC studies, en de landelijke snapshot studies rectumcarcinoom en linkszijdige colonobstructie onder de vlag van de Dutch Snasphot Research Group (DSRG). Daarnaast is hij mede PI van de TESAR trial, CONSTRUCT registratie, en CAIRO6 studie.

  Hij is bestuurslid van de Dutch Colorectal Audit (DCRA), voorzitter van de Dutch Colorectal Cancer Group (DCCG), voorzitter van de richtlijncommissie colorectaal carcinoom, bestuurslid van de Dutch Peritoneal Oncology Group (DPOG), lid van de adviesraad van de Lynch-Polyposis vereniging, en Associate Editor van Colorectal Disease.

   

 • Michel Wouters is vanaf medio 2007 werkzaam in het Antoni van Leeuwenhoek als chirurg. Hij is gespecialiseerd in de behandeling van melanoom en longkanker.
  Daarnaast is hij voorzitter van de CIK-commissie (Commissie Indicatoren en Kwaliteitsregistratie) binnen het Antoni van Leeuwenhoek en zet hij zich ook in om de kwaliteit die het ziekenhuis levert zichtbaar te maken, onder andere via de website.
  Verder is hij voorzitter van Stichting Oncologische Samenwerking (SONCOS), een organisatie die alle medisch specialisten betrokken bij de oncologie in Nederland vertegenwoordigd. SONCOS stelt onder andere de kwaliteitsnormen op waar ziekenhuizen aan moeten voldoen om optimale oncologische zorg te kunnen verlenen. Ook is hij mede-oprichter en hoofd van het wetenschappelijk bureau van DICA.

   

   

 

Sessies


 • Mark van Berge Henegouwen is gastrointestinaal oncologisch chirurg en gespecialiseerd op slokdarm en maagchirurgie. Het AMC is het grootste centrum in Nederland voor oncologische operaties aan slokdarm en maag. Hij is voorzitter van de wetenschappelijke commissie van de DUCA en voorzitter van de werkgroep Upper GI Chirurgie van Nederland.  

 • Willem Jan Bos is involved in organization of care and research along the lines of Value Based Healthcare. Next to clinical work in te St Antoniusziekenhuis, Willem Jan Bos has a research appointment at the dept of Internal Medicine, Nephrology, at the LUMC. Willem Jan is involved in local, national and international (ICHOM working group on chronic kidney disease) innitiatives related to VBHC  

 • Guido van den Broek believes in innovative solutions to improve quality of health care in general and head and neck oncology care in particular. Two examples are electronic health records (EHR) and digital endoscopy. The key for successful implementation of EHRs is use of electronic smarttools in the right order. Guido and colleagues developed a model to implement these electronic tools and they organized a large informatics project for all medical departments in the Radboud University Medical Center. Aim of this project is to minimize administration for professionals and improve health care quality by unambiguously registration of data. Important research questions in this era will be investigated by a PhD student who is supervised by Guido. New innovative technology in ENT is digital endoscopy. Guido used this technology to decrease diagnostic and therapeutic waiting times for head and neck cancer patients dramatically (from 3 weeks to 2 days), which is still unique in the world. mojoimagealt-6212-alt

 • Edgar Daeter, experienced Surgeon with a demonstrated history of working in the hospital & health care industry. Skilled in Clinical Research, Medical Education, General Surgery, value based healthcare (VBHC) and Medicine. Strong healthcare services professional with a MD focused in Medicine from Universiteit Gent.  

 • Wouter van Dijk, studeerde Medische Informatiekunde en behaalde zijn master in 2009. Hij werkte voor diverse adviesbureaus als consultant in de zorg. Vanaf halverwege 2012 begeleidde hij wetenschappelijk onderzoek naar de relatie tussen kwaliteit en kosten rond de behandeling van darmkanker. De afgelopen vijf jaar heeft hij vanuit Value2Health en Prismant gewerkt aan het realiseren van datagedreven value-based health care.  

 • Jacqueline Hartgerink: As Head of Registrations (MT member) I am responsible for guiding the 22 DICA registrations. I aim to achieve optimal quality improvement information by:
  - Guiding internal processes for data collection, data management and governance; following the DICA blueprint for quality registrations.
  - Managing programs and projects with multidisciplinary teams including medical specialists, patient advocates, data scientists and IT specialists, to stimulate innovation for the nation wide disease specific registrations.
  - Collaborating with (inter-)national partners and clients to use data in new ways to support improvement in the quality and value of care.
  - Designing and guiding the DICA indicator cycle in order to deliver outcome indicators that provide patients and health care insurers with valid and standardized information about the quality of Dutch hospital care.
   

 • Marjolein de Jong, oncologisch chirurg-bestuurder Alexander Monro Ziekenhuis  

 • Daniel Kapitan: Een voorliefde voor natuur, wiskunde en computers, een propedeuse sterrenkunde en een promotieonderzoek natuurkunde aan de University of Oxford brachten Daniel tot zijn huidige werk: data science. In de hoogtijdagen van internet was hij actief in de telecomindustrie. Daar rekende hij onder andere aan de economische waarde van breedbandnetwerken en bouwde modellen om customer lifetime value te voorspellen. In 2011 stapte hij over naar de zorg, vanuit zijn behoefte om met data science een maatschappelijke bijdrage te leveren. Vanaf 2014 werkte hij als Chief Data & Digital Officer bij NL Healthcare Clinics aan de digitale transformatie van verschillende gespecialiseerde klinieken. Project Nightingale is het resultaat van jaren gezamenlijk werk om de basisregistratie, systemen en processen zo vorm te geven dat predictive analytics in de praktijk mogelijk is. Sinds februari 2018 werkt Daniel als Chief Data Scientist bij MediQuest, om zijn ervaring en kennis breder in de zorg en het sociaal domein toe te passen. Hij streeft ernaar om de ‘taal’ van datawetenschappen voor een breder publiek toegankelijk te maken en zo draagvlak en begrip te vergroten. mojoimagealt-6128-alt

 • Wouter Kroese heeft Geneeskunde en Logica gestudeerd en werkervaring in strategie consulting en in het ziekenhuis, zowel aan het bed als achter een bureau. Na zijn studies heeft Wouter met o.a. Willem Herter en Hidde Hovenkamp deelgenomen aan de Nationale DenkTank 2014, waar zij hebben onderzocht hoe Nederland gezonder kan worden aan de hand van Big Data. Vanuit deze denktank zijn zij Pacmed gestart. Pacmed ontwikkelt beslissingsondersteunende software op basis van analyse van grote hoeveelheden data uit de praktijk. Pacmed is onder andere actief in de huisartsenzorg, de oncologie, de spoedzorg, de cardiologie en op de Intensive Care.  

 • Roel Lakmaker is an experienced Owner with a demonstrated history of working in the information technology and services industry. Skilled in Coaching, Sales, Entrepreneurship, Business Development, and Marketing Strategy. Strong entrepreneurship professional with a Master focused in Business Administration from TSM Business School. mojoimagealt-6217-alt

 • K. (Koen) van Lierop werkt sinds 2016 als projectmanager bij PART zorg. PART zorg is dé partner voor uw zorgorganisatie in interim – en projectmanagement met zorginhoudelijke expertise en ervaring. Voordat hij bij PART zorg kwam werken heeft Koen, na het afronden van zijn studie Beleid en Management Gezondheidszorg, enkele jaren gewerkt in een perifeer ziekenhuis. In zijn werk als projectmanager begeleid en ondersteunt Koen zorginstellingen op verschillende domeinen. Voorbeelden zijn het uitvoeren van procesanalyses, implementeren van gewijzigde regelgeving add-on geneesmiddelen in meerdere ziekenhuizen en het ondersteunen van een zorgverzekeraar bij bestrijding van zorgfraude. Op dit moment werkt hij als kwaliteitsmanager voor de afdeling huisvesting van één van de academische centra. Humor, doorzettingsvermogen en een grote betrokkenheid kenmerken Koen. Hij woont in Rotterdam met zijn vriendin en pasgeboren zoontje en besteedt zijn vrije tijd graag als keeper op het voetbalveld van RVV Blijdorp  

 • Piet-Heijn van Mechelen is socioloog. Sinds 2002 is Piet-Heijn betrokken bij het bestuur van de ApneuVereniging. De laatste 10 jaar als voorzitter. In die tijd werd een groei gerealiseerd van 800 naar 8500 leden. De basis voor het succes zijn de jaarlijkse onderzoeken waarmee sinds 2004 stelselmatig de hele keten in beeld gebracht wordt van verwijzing tot behandeling en de resultaten daarvan. Dit blijkt waardevolle kennis voor de medische staf bij slaapklinieken, zorgverzekeraars, leveranciers en producenten. De ApneuVereniging wordt daardoor vaak om advies gevraagd bijvoorbeeld bij richtlijnontwikkeling, projecten van Zinnige Zorg als ook de contractering..  

 • Sabine Pinedo-Arterium richtte in 2007 een landelijk opererende on-line trombosedienst op met als doel om de dokter met behulp van interactieve technologie dichter bij de patiënt te brengen en In 2011 werd Arterium gestart om de zorg verder te kunnen innoveren. In 2013 richtte zij met haar man, Roderik Kraaijenhagen, cardioloog, Cardiovitaal op , een landelijk opererend centrum voor hartrevalidatie. Het begeleidt interdisciplinair hartpatiënten bij hun chronische hartziekten en biedt hen, (deels) via het vital10 platform, ondersteuning. Uit bovenstaande ontstond uiteindelijk Vital10, een organisatie die haar leden (vooralsnog patiënten of mensen met een hoog-risico op een chronische aandoening) via een digitaal platform stimuleert om een gezonde leefstijl langer vol te houden door hen te belonen. Sabine verteld u alles over preventie en e-health.  

 • Olivier Rijssenbeek was al tijdens zijn studie Geneeskunde vooral geïnteresseerd in verbetering van de organisatie van zorg. Deze interesse kon hij vormgeven bij Medical Business Projects, door binnen ziekenhuizen consultancy projecten te organiseren voor jonge artsen. Na een jaar gewerkt te hebben als arts-assistent chirurgie, maakte hij de keuze om zich ook professioneel volledig op deze interesse te focussen. Nu maakt hij bij LOGEX analyses waarmee inzicht gegeven wordt in de kwaliteit en kosten van de zorg.  

 • Dhabia al Samarrai studeerde Technische Geneeskunde aan de Universiteit Twente. Tijdens en na haar studie heeft ze gewerkt aan klinisch onderzoek naar de inzet van minimaal invasieve interventies voor de behandeling van borstkanker. Gedreven vanuit het idee dat een deel van de zorgvragen waar we nu tegenaan lopen efficiënt is op te lossen door beschikbare data te analyseren en ervan te leren, werkt ze nu voor Brightingale als programmamanager Medical Decision Support. Daarin is ze de schakel tussen ontwikkelaars van software producten en eindgebruikers.  

 • Rob Tollenaar Rob Tollenaar was trained as a surgical oncologist. He practices surgery at the Leiden University Medical Center (LUMC) . Since December 2011 he heads the department of surgery in the LUMC. br />His research focusses on early detection and prognostication of cancer, esp breast and gastrointestinal cancer.
  Last decade he is increasingly involved in measuring and improving outcome of clinical care especially in surgery. He is one of the founders of the Dutch Institute for Clinical Auditing.

   

   

 • Wietske Woliner- van der Weg studeerde technische geneeskunde aan de Universiteit Twente. Na haar afstuderen in 2012 vervolgde ze haar werkzaamheden op de nucleaire geneeskunde in het Radboudumc met een promotie gericht op kwantitatieve SPECT voor diabetes en oncologie (“rekenen aan plaatjes”). Als pionier binnen de technische geneeskunde deed ze daarna een fellowship op de afdeling radiotherapie in het Radboudumc, waarbinnen ze zich specialiseerde in de stereotactische radiotherapie. Sinds afronding van dit fellowship in juni 2017 werkt ze, gedreven door het idee dat er voor artsen veel meer ‘uit de computer’ valt te halen, bij Brightingale. .