SPREKERS

Onderstaand treft u een overzicht van onze sprekers, klik op de naam van een spreker voor meer informatie.

Plenair

 • Huib Cense, gastro-intestinaal chirurg in het Rode Kruis Ziekenhuis

  Huib Cense werkt als gastro intestinaal chirurg in het Rode Kruis Ziekenhuis te Beverwijk en in Alkmaar (ChirurgenNoordWest.nl). Hij richt zich vooral op de laparoscopische, colorectale en bariatrische chirurgie en is opleider chirurgie in het RKZ. Hij werd in het AMC en de Isala klinieken te Zwolle opgeleid tot algemeen chirurg waarna hij zich in het Erasmus-mc verder specialiseerde in de gastro-intestinale chirurgie. Huib Cense is voorzitter van de Raad Kwaliteit en vice voorzitter binnen het bestuur van de Federatie Medisch Specialisten en gaf leiding aan de commissie Medisch Specialist 2025.  
 • Lucien Engelen, directeur REshape Center for Innovation

  Lucien Engelen werkt sinds 2007 bij het UMC St Radboud in Nijmegen en was tot 2016 hoofd van het regionale netwerk voor acute gezondheidszorg. Hij adviseert de Raad van Bestuur op het gebied van veranderingen in de gezondheidszorg om de participatie van de patiënten in hun eigen ziekteproces te verbeteren. Hij is initiatiefnemer en leider van de Radboud REshape Center for Innovation dat trends volgt en in een snel tempo, indien mogelijk, gezondheidszorg innovaties in de praktijk brengt. Zijn motto: stop talking, start doing met en voor patiënten.  
 • Leon van Halder, Voorzitter van de Raad van Bestuur van het Radboudumc

  Leon van Halder is vanaf 1 april 2015 voorzitter van de Raad van Bestuur van het Radboudumc. Daarvoor werkte hij bij het ministerie van VWS, eerst als directeur-generaal Curatieve Zorg en sinds 2013 als secretaris-generaal. Hij heeft de beleidslijnen uitgezet van verschillende belangrijke ontwikkelingen in de gezondheidszorg, zoals de hoofdlijnenakkoorden met universitaire medische centra, ziekenhuizen, patiëntenorganisaties en verzekeraars. Hij studeerde Onderwijskunde in Utrecht en heeft, voordat hij in 2009 bij VWS kwam, verschillende functies vervuld bij diverse ministeries, waaronder het ministerie van OCW en Binnenlandse Zaken. mojoimagealt-2035-alt 
 • Tom van ´t Hek, radiopresentator BNR Radio

  Tom van ´t Hek is van origine huisarts en heeft in die hoedanigheid zo’n viertal jaren fulltime gewerkt. Van juli 1994 tot september 2000 coachte hij het Nederlands dames hockey elftal. Tevens deed hij vanaf 1995 tot 2013 werkzaamheden voor Radio 1 als presentator van verschillende sport- en actualiteiten programma’s. Sinds juni 2013 presenteert hij dagelijkse de nieuwsochtendshow op BNR RADIO. mojoimagealt-2035-alt 
 • Wanda de Kanter & Pauline Dekker, longarts

  Wanda de Kanter en Pauline Dekker zijn sinds 25 jaar longarts. Zij zien dagelijks de gevolgen van een in de jeugd opgelopen tabaksverslaving. Zij schreven Nederland stopt! met roken en Motiveren kun je leren om mensen te helpen te stoppen met roken. Naast hun werk zetten zij zich met hart en ziel in om te voorkomen dat kinderen gaan roken en om er voor te zorgen de schuld van de tabaksverslaving te leggen waar die hoort: bij de tabaksindustrie en bij de overheid die het allemaal toestaat. Dat doen zij op vele manieren: lezingen aan vele beroepsgroepen en vanuit hun Stichting Rookpreventie Jeugd middels rechts/ strafzaken, naming and shaming op Tabaknee van lobbyisten en het faciliteren van een groeiende beweging tegen de tabaksindustrie: Sick of Smoking. Zij zullen vrijdag 9 juni laten zien hoe zij wezenlijk bijdragen en streven naar een betere kwaliteit van leven en aan een betere prognose van de kanker patiënt die rookt en naar het voorkomen van 30% van alle kanker sterfte.  
 • Stefan Larsson, senior partner and managing director, BCG Stockholm.

  Stefan Larsson, Senior Partner and Managing Director, BCG Stockholm.
  Stefan joined BCG in 1996. He is the global leader of BCG's Health Care Payer and Provider sector. Stefan is a BCG fellow and has focused his research on value-based health care. Stefan has lead a large number of public and private projects on Value based Health care and its implications. Furthermore, Stefan is an Associatie professor at the Karolinska Institute and cofounder of ICHOM, the International Consortium for Health Outcomes Measurement, together with Michael Porter of HBS and the Karolinska Institute.
   
 • Marcel Levi, internist en chief executive of University College London Hospitals

  Marcel Levi is internist en sinds januari 2017 Chief Executive of University College London Hospitals en Professor of Medicine bij University College London. In de 7 jaar hiervoor was hij voorzitter van de Raad van Bestuur van het AMC en Decaan van de Faculteit Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam. Daarvoor was hij 10 jaar hoofd van de afdeling Interne Geneeskunde van het AMC. Eerder werkte hij in Perugia, Oxford, New York en Leuven. Hij heeft ruim 700 wetenschappelijke artikelen gepubliceerd en is lid van de Koninklijke Academie van Wetenschappen. Hij bekleedt bestuursfuncties in een groot aantal nationale en internationale organisaties op het gebied van gezondheidszorg, research en onderwijs/opleiding.  
 • Helen Mertens, gyneacoloog en lid van de Raad van Bestuur Maastricht

  Helen Mertens is sinds 2002 gynaecoloog en per 1 maart 2017 lid van de Raad van Bestuur van het Maastricht UMC+. Haar portefeuille bevat onder meer kwaliteit en patientveiligheid. Haar loopbaan wordt gekenmerkt door een combinatie van directe patiëntenzorg, het opleiden van medisch personeel, en bestuur en management van zorgorganisaties. Zij was onder meer opleider, medisch directeur van het Orbis MC en later manager van het Oncologisch Centrum van Zuyderland. Recent is de overstap gemaakt naar een full time bestuursfunctie.  
 • Barend Mons, molecular biologist

  Barend Mons is a molecular biologist by training (PhD Leiden University 1986) He spent over 15 years in malaria research in close collaboration with endemic countries. After that he gained experience in computer-assisted knowledge discovery, which is still his research focus. He spent time with the European Commission as a Seconded National Expert with the INCO-DC pogramme (19931996) and with the Netherlands Organisation for Scientific Research (NWO 1966-1999). Barend also co-founded several spin off companies. in 2000 he founded the biosemantics group in Rotterdam and later also in Leiden. Currently , Barend is Professor in Biosemantics at the Human Genetics department of Leiden University Medical Center, is Head of Node for ELIXIR-NL at the Dutch Techcentre for Life Sciences, Integrator Life Sciences at the Netherlands eScience Center, and board member of the Leiden Centre of Data Science. In 2014, Barend initiated the FAIR data initiative and in 2015, he was appointed Chair of the European Commission's High Level Expert Group for the “European Open Science Cloud”.  
  • Carlijn Olde Reuver of Briel, bestuurslid License to Heal

   Carlijn Olde Reuver of Briel studeerde Gezondheidswetenschappen aan de Universiteit van Twente. Bij DICA en MRDM is zij als projectleider betrokken bij het opzetten van PROMs/PREMs registraties. In haar vrije tijd zet zij zich in als bestuurslid bij License to Heal, een actiegroep van 8 politieke jongerenorganisaties die zich inzetten voor de toegankelijkheid van dure medicijnen.  
 • Melvin Samsom, internist / maag-, darm- en leverarts

  Melvin Samsom heeft een uitstekende staat van dienst als internist / maag-, darm- en leverarts en ruime wetenschappelijke en bestuurlijke ervaring. Na zijn studie geneeskunde in Gent (België) en Utrecht specialiseerde hij zich in de interne geneeskunde in het ziekenhuis in Hilversum en tot maag-, darm- en leverarts in het UMC Utrecht. In het kader van zijn KNAW-fellowship liep hij wetenschappelijke stages in het Royal Adelaide Hospital (Australië) en in de Mayo Clinic in Rochester, Minnesota (Verenigde Staten), die de basis vormden voor jarenlange, internationale samenwerking. In 1995 promoveerde hij in Utrecht op het proefschrift ‘Disordered motor function of the stomach and small intestine in type I diabetes mellitus’.  
 • Hans Schoo, hoofdinspecteur curatieve gezondheidszorg , geneesmiddelen en medische technologie.

  Hans Schoo Sinds 1982 heeft Hans Schoo gewerkt in de gezondheidszorg . Hij heeft een achtergrond in de verpleging , heeft kunstgeschiedenis gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en behaalde een MBA -H aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam. Hij heeft uitgebreide ervaring in diverse leidinggevende posities in zowel cure als care. Tot maart 2015 was hij directeur strategieontwikkeling in het Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam . Sinds 1 maart 2015 – is hij Hoofdinspecteur curatieve gezondheidszorg , geneesmiddelen en medische technologie.  
 • Jim Stolze, CEO Aigency en toekomstmaker

  Jim Stolze na zijn studies Nederlands en Toegepaste Taalwetenschap bedacht Jim Stolze de gratis verspreide (regio) magazines die we nu kennen met onder meer 010 en 020 in de titel. Na dit tijdschriftenavontuur richtte hij het online reclamebureau Toscani op en werd de vaste adviseur voor websites als NU.nl en Startpagina.  
 • Marie Jeanne Vrancken Peeters, oncologisch chirurg in het Antoni an Leeuwenhoek

  Marie Jeanne Vrancken Peeters werkt als oncologisch chirurg in het Antoni van Leeuwenhoek te Amsterdam. Zij richt zich op de behandeling van patiënten met borstkanker. Zij werd in het Rode Kruis ziekenhuis Den Haag en het LUMC Leiden opgeleid tot algemeen chirurg waarna zij zich in het AMC verder heeft gespecialiseerd. Sinds 2005 werkt zij in het Antoni van Leeuwenhoek waar zij naast haar klinische functie een aantal onderzoek lijnen is gestart ter verbetering van de borstkanker behandeling resulterend in ruim ongeveer 100 wetenschappelijke publicaties. Marie Jeanne Vrancken Peeters was bestuurslid van de NVvH en is momenteel voorzitter van de NABON Breast Cancer Audit, bestuurslid van DICA en bestuurslid van het NABON.  

 

Keuzeprogramma

 • Niels te Brake, Clinical Audit Manager, DICA

  Niels te Brake studeerde Gezondheidswetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Tijdens zijn masteropleiding onderzocht hij aan de hand van een systematische review of linolzuur, het meest voorkomende vetzuur in het Westerse dieet, een effect heeft op ontstekingsmechanismen. Bij DICA is hij werkzaam als clinical audit manager waarbij hij onder andere de kinderchirurgie audit (EPSA) ondersteund.  
 • Esther van den Broek, adviseur gegevensaanvragen bij PALGA

  Esther van den Broek is adviseur gegevensaanvragen bij PALGA. Wij adviseren onderzoekers over het gebruik van PALGA als onderzoeksbron en begeleiden hen bij het aanvragen van pathologiegegevens en – materialen. In het bijzonder ben ik betrokken bij population-based onderzoek vanuit mijn ervaring gedurende mijn promotie-onderzoek bij IKNL.  
 • Dr. Jaap Dronkers, Fysiotherapeut en bewegingswetenschapper

  Dr. Jaap Dronkers is fysiotherapeut en bewegingswetenschapper. Hij is als senior-onderzoeker verbonden aan het lectoraat ‘Innovatie van beweegzorg’ van Hogeschool Utrecht en aan ziekenhuis Gelderse Vallei. Zijn onderzoek richt zich op fysieke fitheid rond een ziekenhuisopname  
 • Simon Eaton, Senior Lecture in Paediatric Surgery and Metabolic Biochemistry

  Simon Eaton has a PhD in metabolic biochemistry, in which he retains a strong research interest. For the last 20 years at UCL Great Ormond Street Institute of Child Health, he has also been heavily involved in clinical research in Paediatric Surgery, including several multicentre randomised controlled trials. Within paediatric surgery, his current research interests centre around necrotizing enterocolitis, and the potential for antibiotic treatment of acute appendicitis in children.  
 • Prof. Dr. Raoul Engelbert, directeur onderzoek en lector Gezondheid aan de Hogeschool van Amsterdam

  Prof. Dr. Raoul Engelbert is directeur onderzoek en lector van de Faculteit Gezondheid van de Hogeschool van Amsterdam. Daarnaast is hij hoogleraar Fysiotherapie van de Universiteit van Amsterdam. Zijn aandachtsgebied is Transitie van (interprofessionele) Zorg bij complexe patienten en het concept Better In – Better Out wordt bestudeerd bij oa. chirurgische (oncologische en cardiale) patienten. Het concept Better Out wordt bestudeerd bij acuut opgenomen patienten (bv ouderen en ernstig zieken op de Intensive Care). De spreker en het promotieteam begeleiden 12 promovendi; de spreker heeft bijgedragen aan 100 peer reviewed en vele Nederlandstalige publicaties.  
 • Maarten Erenstein, algemeen directeur Stichting Benchmark GGZ

  Maarten Erenstein is van huis uit anglist en heeft na vijf jaar werken bij Doxis Informatiemanagers een voltijdse MBA opleiding aan HEC Paris gevolgd. Daarna is hij aan de slag gegaan bij Pearson Assessment and Information in Amsterdam als Business Developer om daarna in 2010 bij de rechtsvoorganger van Stichting Benchmark GGZ te gaan werken. Hij is sinds april 2012 Algemeen Directeur van SBG.  
 • Pauline Gantvoort,  Projectleider kwaliteit bij Santeon.

  Pauline Gantvoort werkt als projectleider kwaliteit bij Santeon, een open samenwerking tussen 7 toonaangevende topklinische ziekenhuizen. Na haar werk als operatieassistent en de studie Beleid en Management Gezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit Rotterdam heeft zij ervaring opgedaan in zorgvernieuwing en kwaliteitsprojecten in verschillende Nederlandse ziekenhuizen. Sinds september 2013 draagt ze bij aan programma’s van Santeon die kwaliteit toevoegen voor patiënten. We kijken bij elkaar in de keuken, delen onze behandeluitkomsten en best practices, in een setting waarbij “vertrouwen” het sleutelwoord is!  
 • Annette Gijsbers, adviseur gegevensaanvragen bij PALGA

  Annette Gijsbers is adviseur gegevensaanvragen bij PALGA. Wij adviseren onderzoekers over het gebruik van PALGA als onderzoeksbron en begeleiden hen bij het aanvragen en interpreteren van pathologiegegevens en – materialen. Binnen PALGA houd ik mij verder bezig met het aansturen van de DNTP (Dutch National Tissuebank Portal)-HUB medewerkers en onderhoud ik de contacten met de laboratoria betreffende de PALGA portal.  
 • Monica Grasveld, Zelfstandig Adviseur & Projectleider bij Grasveld Advies

  Monica Grasveld startte in 2012 met Positive Perception Program voor zorg (PPP-zorg) vanuit haar ervaring als kwaliteitsadviseur in ziekenhuizen. Kern van dit programma is dat directe feedback onontbeerlijk is bij het verbeteren van de kwaliteit van de zorgverlening. Directe feedback van patiënten, van zorgteamleden aan elkaar en coaching on the job vormen ingrediënten van het PPP-zorg programma dat inmiddels in zo’n 35 zorginstellingen loopt, waarvan 13 ziekenhuizen. www.ppp-zorg.nl

  Monica voert sinds 2006 haar eigen adviespraktijk, waarbij zij bedisch specialisten en zorginstellingen begeleidt bij vraagstukken op het gebied van (transmurale) strategie, samenwerking en www.grasveldadvies.nl
   
  • Joanne Greenhalgh, associate professor School of Sociology and Social Policy

   Joanne Greenhalgh has a first degree in psychology, a Master’s degree in public health and a PhD in health services research. Her research has focused on applying a range of social research methods to the design and evaluation of patient reported outcome measures (PROMs) and explored their application and use within routine clinical practice. Most recently, this has included an NIHR funded realist synthesis of PROMs feedback to support quality improvement and individual patient care.  
 • Jacqueline Hartgerink, patiëntfeedback bij DICA

  Jacqueline Hartgerink is gepromoveerd in de maatschappelijke gezondheidszorg. In haar proefschrift heeft zij onderzocht welke mechanismen van belang zijn voor het leveren van integrale ziekenhuiszorg van hoge kwaliteit. Bij de NFU heeft zij vervolgens gewerkt aan het programma Sturen op Kwaliteit, dat zich richt op de vraag welke kwaliteitsinformatie van belang is voor een Raad van Bestuur. Sinds mei 2016 is zij werkzaam bij DICA als projectleider Patientfeedback. In deze rol ondersteunt zij de klinische registraties bij het toevoegen en onderhouden van PROMs en PREMs.  
 • Pedro Janssen, stafadviseur Oncologie bij VieCuri Medisch Centrum en Projectleider

  Pedro Janssen Pedro Janssen werkt al bijna 30 jaar in VieCuri medisch centrum. Na zijn studie Medische Cytologie heeft hij gewerkt als Cytologisch analist op de afdeling klinische Pathologie. Meer en meer ging hij zich toeleggen op Pathologische data en het beheer ervan. In 2010 maakt hij binnen VieCuri de overstap naar bedrijfsinformatie en door zijn kennis van pathologie/oncologie en zorgprocessen kan hij daar al snel deels de functie van Stafadviseur oncologie vervullen. Pedro zijn takenpakket omvat o.a. de DICA-registraties en de uitkomsten van de indicatoren. Door de Oncologiebeleidscommissie werd hem gevraagd om deel te nemen aan alle Tumorwerkgroep vergaderingen om daar oncologische data en indicatoren te bespreken, zodat daar direct op gestuurd kan worden. Sinds eind vorig jaar werkt Pedro ook voor de OncoZON-regio als projectleider 'Registratie aan de Bron'. Zijn taak daar is om een plan te maken om voor 10 ziekenhuizen/klinieken in Zuid-Oost Nederland, uniformiteit en standaardisering te realiseren voor het MDO-formulier, brieven & verslagen en registraties.  
 • Tamara Jonker, projectleider Kwaliteitsregistraties Noordwest Ziekenhuisgroep

  Tamara Jonker is projectleider bij Noordwest Ziekenhuisgroep. Door haar verpleegkundige achtergrond en kennis van ICT door co-creatie en implementaties van EVD’s en EPD, is zij in staat om wensen vanuit de zorg en functionaliteiten van de systemen optimaal op elkaar af te stemmen. Ze heeft in een team met applicatiebeheer, informatievoorziening (BI) en met betreffende specialist(en) per registratie, 14 DICA registraties voor intern gebruik digitaal mogelijk gemaakt. Hierbij zijn niet alleen de DICA formulieren gedigitaliseerd, maar is ook ondersteuning van het proces geboden met behulp van werklijsten en kunnen specialisten in interne rapportages de gegevens inzien voordat deze aan DICA worden verzonden.  
 • Ab Klink, lid van de Raad van Bestuur van Coöperatie VGZ

  Ab Klink (1958) is sinds januari 2014 lid van de Raad van Bestuur van Coöperatie VGZ. Binnen de driekoppige RvB beheert hij de portefeuille Zorg.
  Met ingang van mei 2011 heeft Klink een aanstelling als hoogleraar Zorg, arbeidsmarkt en politieke sturing aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.
  Hij behaalde in 1985 zijn doctoraalexamen sociologie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. In 1991 promoveerde hij in de rechtsgeleerdheid aan de Rijksuniversiteit Leiden. Van 1992 tot 1999 werkte hij op het Ministerie van Justitie waar hij de volgende functies heeft bekleed: beleidsmedewerker Bureau Secretaris-Generaal, raadadviseur Stafafdeling Algemeen Wetgevingsbe-leid, beleidscoördinator van de Directie Ontwikkeling Rechtspleging en plaatsvervangend directeur Rechtspleging. Van 1999 tot 2007 was Klink directeur van het Wetenschappelijk Instituut voor het CDA.
  In 2003 werd Klink lid van de Eerste Kamer voor het CDA. Van 2007 tot 2010 was hij minister van Volksgezondheid Welzijn en Sport in het kabinet Balkenende IV. Daarna werd hij hoofd van de adviespraktijk voor de Nederlandse zorgmarkt bij strategisch adviesbureau Booz & Company totdat hij begin 2014 begon als RvB-lid bij Coöperatie VGZ.
   
 • Ronald Liem, president of the Dutch Society for Metabolic and Bariatric Surgery

  Ronald Liem is a gastrointestinal and trauma surgeon at Groene Hart Hospital in Gouda and the Dutch Obesity Clinic in The Hague with a special interest in bariatric surgery and (laparoscopic) ventral hernia repair. Ronald is the current president of DSMBS and board member of the scientific committee of the Dutch Audit on the Treatment of Obesity (DATO). At Groene Hart Hospital he is a member of the specialists medical board. In January 2016 Ronald participated in Prof. Michael Porter's intensive seminar on Value based Health Care Delivery at Harvard Business School. Ronald is co-leading a Dutch project on VBHC and PROM in bariatric surgery.  
 • Nico van Meeteren, executive director and secretary general of the Dutch Top Sector LSH

  Nico van Meeteren is Executive Director and Secretary General of the Dutch Top Sector Life Sciences and Health (LSH; branding name: Health~Holland; Bureau), after filling the position of Director of TNO’s Innovation Area Healthy for Life from 2008-201 and that of associate professor in Utrecht University Medical Center and the Rudolf Magnus Institute for Neurosciences from 1995 onwards.  
 • Thybout Moojen, oprichter Xpert Clinic, hand- en polschirurg

  Thybout Moojen heeft zijn opleiding gevolgd in Amsterdam, waarna zijn superspecialisatie volgde in Zwolle en in het Verenigd Koninkrijk. Na voltooiing van zijn opleiding heeft hij het Hand- en polscentrum Nederland opgericht in het Diakonessenhuis in Utrecht en Zeist. Vervolgens is de Xpert Clinic gestart, een keten van private klinieken, met momenteel 17 locaties, welke zich volledig richt op het behandelen van hand- en polsproblemen. De XC leidt fellows op samen met oa het Erasmus MC en er wordt veel onderzoek gedaan. Deze keten valt onder de Equipezorgbedrijven, waar hij in de board zit. Hiernaast begeleidt en investeert hij in start-ups in verschillende sectoren.  
 • Conny Moons, Fysiotherapeut en bewegingswetenschapper

  Conny Moons werkt als beleidsadviseur bij V&VN waar zij zich oa bezig houdt met kwaliteit van de verpleegkundige zorg. Belangrijk hierin is een beweging die uitgaat van een visie op verpleegkundige zorg en die weet welke uitkomsten van zorg beïnvloedt worden door verpleegkundige zorg. Leren over en verbeteren van verpleegkundige zorg kan op verschillende manieren. Indicatoren kunnen daar aan bijdragen. Echter een veelheid aan registraties en instrumenten kan voor last ipv zinvolheid zorgen. Samen met vele betrokken verpleegkundigen werken we aan de kwaliteit van ons vak, de best mogelijke zorg voor de patiënt, en werken we aan indicatoren die daar aanwijzingen voor geven zodat continue verbeteren mogelijk wordt. Zowel in de 2e lijn, in de verpleeghuis sector, thuiszorg en GGZ. Conny is verpleegkundige en werkte in ziekenhuizen in Rotterdam en Leiden.  
 • Dr. Marc A.M. Mureau, universitair hoofddocent Oncologisch Reconstructieve en Plastische Chirurgie aan het Erasmus MC

  Dr. Marc A.M. Mureau is sinds 2005 als plastisch en reconstructief chirurg werkzaam in het Erasmus MC, Universitair Medisch Centrum Rotterdam en het Franciscus Gasthuis & Vlietland Rotterdam. Hij is gespecialiseerd in oncologisch reconstructieve (micro)chirurgie en in het Erasmus MC is hij plaatsvervangend afdelingshoofd, sectorhoofd oncologisch reconstructieve chirurgie en universitair hoofddocent. Daarnaast is hij vicevoorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) en voorzitter commissie kwaliteit van de NVPC. Ook is hij lid van de wetenschappelijke commissies van de NABON Breast Cancer Audit en Dutch Breast Implant Registry, zat hij in de ICHOM Breast Cancer Working Group, is hij voorzitter van de multidisciplinaire richtlijnwerkgroep mammareconstructie en is hij voorzitter van de Taskforce Outcome van de NBCA, verantwoordelijk voor de landelijke implementatie van PROMs voor de borstkankerzorg in Nederland.  
 • Rob Nelissen, voorzitter LROI bestuur

  Rob Nelissen werkt als orthopedisch chirurg / hoogleraar / opleider in het LUMC en is Medical Delta hoogleraar TUDelft. Hij heeft aan de wieg gestaan van de LROI (Landelijke Registratie Orthopedische Implantaten, www.LROI.nl). Europees is hij de oprichter van NORE (Network Orthopaedic Registries of Europe), een commissie van de EFORT (www.EFORT.org). Momenteel is hij voorzitter van de Nederlandse Orthopaedische Vereniging (NOV). Focus van het onderzoek betreft zorgevaluatie onderzoek op patient niveau en de evaluatie van implantaten in patiënten met door de afdeling ontwikkelde driedimensionale stereophotogrammetrische analyse (RSA, www.rsaresearch.org), waarbij binnen 1 jaar prothese overleving over 10 jaar bepaald kan worden. Met de TUDelft worden minimaal invasieve methoden ontwikkeld om loszittende prothesen te refixeren.  
 • Marc Nieuwland, zelfstandige ondernemer

  Marc Nieuwland is zelfstandig ondernemer. Hij houdt zich al jaren bezig met het verbeteren van processen middels de Lean filosofie, vooral binnen de gezondheidszorg. Hij helpt personen en bedrijven succesvoller te zijn in het behalen van hun doelstellingen. Het is zijn passie om mensen op de werkvloer weer eigenaar te laten worden van hun eigen proces, zodat verbeteren weer leuk wordt. Marc is mede auteur van het succesvolle boek “Kennismaken met Lean” dat al meer dan 300 dagen in de top 100 staat bij Managementboek.nl en zelfs de top 5 bereikte.  
 • Carol Richel, projectleider Borstkankervereniging Nederland

  Mw. drs. Carol Richel werkt als projectleider bij Borstkankervereniging Nederland (BVN). Zij heeft een onderzoeksachtergrond en is afgestudeerd in de sociale psychologie aan de Universiteit Utrecht. Carol is bij BVN verantwoordelijk voor de Monitor Borstkankerzorg met als onderdeel het roze lintje voor patiëntgerichte borstkankerzorg. Daarnaast coördineert zij de achterbandraadpleging via het ‘B-force’ panel. Transparantie van data omtrent borstkankerzorg en patiëntervaringen met de borstkankerzorg en daarmee belangenbehartiging staan daarbij centraal. Ook neemt zij namens BVN zitting in de NBCA en tevens de Taskforce Outcome om tripartiet de implementatie van PROMs ten aanzien van borstkankerzorg te stimuleren.  
 • Anne Marie Vaalburg, adviseur innovatie bij Verpleegkundigen en Verzrgende Nederland

  Anne Marie Vaalburg is adviseur innovatie bij Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland. Gezondheidszorg en werken aan de verbetering daarvan, lopen als een rode draad door haar loopbaan. De afgelopen jaren heeft zij zich hard gemaakt voor maatwerk voor de cliënt op allerlei manieren: door een stem te geven aan die cliënt, door professionals voor maatwerk toe te rusten en door met beleidswerk bij te dragen aan organisatievormen die dat ondersteunen. Bij V&VN is zij portefeuillehouder Registratielast. Door de kloof tussen de verzamelde data en de eigen kwaliteitscyclus te dichten, hoopt V&VN haar leden te ondersteunen de omslag te maken naar betekenisvol registreren. .  
 • Rinus Voorham, adviseur gegevensaanvragen bij PALGA

  Rinus Voorham is adviseur gegevensaanvragen bij PALGA. Wij adviseren onderzoekers over het gebruik van PALGA als onderzoeksbron en begeleiden hen bij het aanvragen en interpreteren van pathologiegegevens en het opvragen van materialen. Mijn promotie onderzoek naar darmkanker binnen de afdeling pathologie van het VUmc en de ervaring als data analist sluiten hierbij perfect aan.  
 • Esmee van der Willik , Teamleider datamanagers bij DICA

  Esmee van der Willik studeerde Gezondheidswetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Tijdens haar Master opleiding ontwikkelde zij in het kader van gezondheidspromotie een methode om water drinken bij jonge kinderen te stimuleren. Hieruit werd Sam de Waterman opgericht, een initiatief dat vanuit een positieve benadering kinderen helpt om water drinken tot de norm te maken. Bij DICA is zij betrokken als teamleider van het team datamanagers dat onder andere verantwoordelijk is voor de rapportages op MijnDICA.  
 • Vrony de Wolff, huisarts opleider Erasmus MC

  Vrony de Wolff is werkzaam als huisartsopleider aan Erasmus MC, praktijk houdend huisarts bij Brielle en vrijwilliger vrouwen voor vrouwen in Nepal. Hiernaast bouwt zij ook bestuurlijke ervaring op als secretaris Landelijke Huisartsen Opleiders Vereniging en Voorzitter Huisartsengroep Brielle